Kennel Lots Of Spots
Opdræt af dalmatinerhunde til udstilling og til familiehunde

Nyheder 2009

December 2009

Årets julekort fra Lots Of Spots


November 2009

Bare for sjovs skyld vil jeg lige vise to kritikker som Titania fik henholdsvis lørdag og søndag i samme weekend i Herning:

Lørdag:
3 år. Smuk feminin tæve. Fint hoved og udtryk. Korrekt bredde på skallen. Lang hals. Godt frontparti. Kraftig krop. Fin stram overlinie. Velansat hale. Velvinklet bag. Bevæger sig med fint drive og lange skridt. Fin pletfordeling. Godt temperament.
EX 1. BTK 1. Cacib. BIM

Søndag:
Elegant tispe som desværre er for rund bak. Halen for høyt ansatt og bæres for høyt. Dette gjør at bevægelserne bliver inneffektive.
VG 1.

Man spørger sig selv om det er den samme hund ?!? Det skal siges at Titanias to største styrker ligger i hendes overlinie og i hendes bevægelser - de to kritikpunkter i søndagens kritik. Efter sådan en søndag smider man vist bare kritikken væk - blacklister dommeren - og kommer videre...........

Titania har været i løbetid - med den uro som det nu engang giver med 2 hanhunde i huset. Gilbert har nu endelig regnet ud, hvad det går ud på og i hvilken ende af tæven det foregår. Og Titania var fuldstændig skruk og meget meget parringsvillig, så hun hoppede konstant op i sofaen og lagde sig ned, så hendes lille udkårne kunne nå ! Rent cirkus !! Boris blev sendt ud af huset og kom tilbage tynd og trimmet af bare længsel. Så der er ikke noget der er så skidt, så det ikke er godt for noget.

Jeg var meget tæt på at ville parre Titania allerede igen, da hun jo ikke lige netop blev overbebyrdet med 3 hvalpe i sit sidste kuld. Men jeg valgte at springe over, og forventer nu at Titania parres i højsommeren 2010. Nærmere omkring valg af hanhund følger.September 2009

Lots Of Spots Pokerface er nok den hvalp, jeg har haft sværest ved at sige farvel til af alle mine kuld. Mage til kærlig, klog og besindig hvalp skal man lede længe efter. Jeg lod fornuften råde til sidst og gik af med ham, da han ikke kan udstilles, og det jo nu engang er det, der er min store interesse. Så han rejste til sidst til Odense, hvor han har det som blommen i et æg. Og i øvrigt er hans navn nu Humle. Den var svær at sluge, da han for mig altid vil være min lille Poker..........

Lots Of Spots PokerfaceAugust 2009


Titania vendte efter endt barselsorlov tilbage til udstillingsringen med succes. På udstillingen i Bremen med deltagelse af 60 dalmatinere blev hun BIR og senere på dagen i store ring BIG4! Knap 3 måneder efter føsdslen. Sikke en succes.

Og i Tyskland forstår de det der med rosetter !
Rosetten var næsten større end Titania, så hun ser lidt tynget ud.
Desuden var det umanerligt varmt i hallen, som det vist også kan ses på mig selv på billedet herunder, hvor hun vinder Championklassen.
Til højre er hun med BIR rosetten.
Dommer var J.-P. Achtergael (B)

Target vandt cert begge dage og er nu Tysk Klubchampion. Til lykke herfra ! 

 

Højt at flyve - Dybt at falde.
Den nylige sejr fra Bremen nyttede ingenting da vi 14 dage efter tog til Sjælland for at deltage i den internationale udstilling i Brøndby om lørdagen og Dansk Dalmatiner Klub's egen udstilling om søndagen. Begge dage vandt Titania Championklassen - uden konkurrence - men blev ikke placeret i tæveklasserne.

Det forhindrede os dog ikke i at have nogle hyggelige dage sammen med vores dalmatinervenner.
Hundene og jeg overnattede i en lillebitte hytte på Hillerød Camping - en rigtig hyggelig campingplads.
Her et billede af vores lille hytte med 3 hunde, der kigger ud. Eller rettere Titania og Poker kigger ud og Gilbert står desperat og hopper, for at kunne nå op og kigge. Derfor er han også lidt sløret og har store flyveører...........
Ved siden af på det lille billede står Gilbert - uvist af hvilken grund - på bordet, da jeg kommer ind i hytten. På trods af ret fri hundeopdragelse her i huset, så er det dog ikke standard !

   


En rigtig spændende ting der også er sket i august, er at vi har fået et nyt familiemedlem !
Martinique er en 7 års knapstrupper vallak, som jeg har købt sammen med Susanne.

Jeg havde den store sorg at miste min kære hest Billie Jean for nogle måneder siden. 21 år gammel og født ud i mine arme. Snak lige om sorg der.

Men i de forløbne måneder fandt jeg ud af, at jeg måtte have en ny hest. Han kan ALDRIG erstatte Billie. Og jeg har sagt til Susanne, at hvis jeg bliver glad for ham, så må han sælges, for jeg nægter at knytte mig så hårdt til en hest igen. Nå, så galt går det nok ikke.

Susanne var frisk og med på at købe en "dalmatinerhest", selvom hun ingen preferencer har til dalmatinere. Og vi har nu haft ham en måneds tid, og foreløbig har han vist sig at være glad, rolig, velopdragen og meget påpasselig med ikke at tabe os gamle tanter !Maj-juni-juli 2009

Se hvalpesiderne her


7. juni 2009

7 juni var Boris' fødselsdag. Han fyldte 8 år. Vi fejrede først dagen med gæster fra Kennel Kernehuset, som egentlig kom for at se hvalpe og uforvarende dumpede ind i Boris' fødselsdag..
Boris mente at det var okay at være slem, når man sådan havde fødselsdag, så han ryddede bordet for rundstykker i et øjebliks uopmærksomhed fra vores side. Det skal siges, at vi da heldigvis var færdige med at spise. Da han blev opdaget gemte han sig bag en busk og smilede.....
Senere villle jeg dele det sidste af den lækre fynske brunsviger med min mor, men Boris snuppede mit stykke ud af hænderne på mig og vupti var det væk.
Nu er jeg jo ikke den der bærer nag, så hundene fik alligevel lov at komme den lovede tur i hundeskoven.
Hundeskove er en herlig opfindelse, skulle jeg hilse og sige !!!


5. maj 2009

Titania fødte ved kejsersnit 3 hvalpe. Se mere under 2009 kuld.


April 2009


Her er Titania fra februar i år, hvor hun var ung, smuk og smækker - og blev International Champion, da hun blev BIR og BIG3 ved den internationale udstilling i Fredericia.

 

Og her er hun i apil, hvor hun er 7 uger henne. Man tror jo næppe, at det er den samme hund. Og bliver hun mon nogensinde smuk igen ?!?!?
Hun er nu ikke voldsom stor, så det bliver forhåbentligt ikke et kæmekuld. Men at hvalpene er der, det er helt sikkert, for nu kan man nemlig mærke liv, når man sidder med hånden på hendes mave. Spændende hvad hun går og gemmer på.


Afslapning i sofahjørnet hos Annette og Carsten. Rart med venner, hvor man kan komme anstigende med 3 hunde og alligevel blive budt velkommen ! Af en eller anden grund siger Annette dog altid, at hun vil udskyde rengøringen til næste dag, hvis hun ved jeg kommer.
Fra venstre Annette og Nicoline med Chap bagved (Dansk Svensk Gårdhund), Titania og Marcus, Frederik og Evita (Cockerspaniel efter hvad manden på Vorbasse marked påstod), Alberte (Spinone Italiano), Boris, Pia og Gilbert (Chinese Crested)


Titania bliver stille og roligt tykkere og tykkere, så jeg håber da, at hun er med hvalpe. Giv os et par uger mere, så skulle man gerne helt sikkert kunne se, om parringen har givet det ønskede resultat.

Hun har ikke ændret sig synderligt i sin væremåde. Farer stadigvæk rundt som en tornado, når hun er på rideskolen og lege med alle sine hundevenner. Hvis der er nogen ændring, så er det, at hun ikke gider at finde sig i noget vrøvl fra nogen hanhunde. Og hun plejer ellers ikke at være kostbar!

Selv hendes bror Target fik et fur af hende, da de mødtes i forbindelse med hendes sidste udstilling inden forventet fødsel - og de er ellers de allerbedste venner i hele verden.

Udstillingen (Malmø) gik ikke særligt godt, da Titania absolut ikke var på toppen og var slap og uinteresseret. Måske endnu et tegn på graviditet ?!?

Titania (liggende) og Target ses her ved siden af.

 

 

 Marts 2009

 

Herfra skal lyde et stort TIL LYKKE til Titanias søster og bror, Tudor Rose og Target, som har været i Berlin til international udstilling.

Tudor Rose blev BIR og Target blev BIM. Begge med CACIB og begge blev dermed Berlin Sieger 09.

Ekstra sjovt fordi Titania rent faktisk er Berlin Sieger 08 og Boris er Berlin Sieger 04 !

Til højre Boris med sine pokaler fra Berlin i 2004. Selv om han ser lidt betuttet ud, så tror jeg da, at han var stolt. Det var jeg i hvert fald !Marts 2009

 

Synes lige at jeg vil vise, hvordan en hanhund kommer til at se ud, når den ikke tager nej for nej ! Boris havde været ude af huset og blive passet, imens Titania var i løbetid og i Sverige. Og nu hvor løbetiden endelig var ovre, var det tid at hente ham hjem igen.

Men alt det fattede Boris jo ingenting af. Hun var jo løbsk sidste gang han så hende, så han fortsatte bare derfra uden lige at orientere sig først. Han er ikke født med den største hjerne, så han tromlede bare på.
Og så var Titania altså nødt til meget tydeligt at sige NEJ! Og under den seance fik hun bidt ham i øret, så blodet sprang. Sådan et sår på øret bløder altid voldsomt, så han lignede en såret kriger.

Og når først hormonerne tager over i hovedet på en hanhund, ja så er der ikke logik i noget som helst mere. Da Titania så blev lukket væk fra ham, ja så prøvede han da bare at parre lille Gilbert. Så blev Gilbert sendt ud til Titania, hvorefter Boris prøvede at parre mig !!!

Nu har Boris fået en gang skældud og har droppet både mig og Gilbert, men Titania skal det nok lige vare et par dage med, før han kan være sammen med hende igen. Så vi afventer, at han genfinder sin hjerne......

 

 

 

 Så har vi netop været i Sverige, hvor Titania blev parret med Jilloc's Sugardaddy. Forhåbentlig venter hun nu hvalpe, og de ser faktisk ud til at skulle komme på min fødselsdag den 5. maj ! Bedre fødselsdagsgave end en kurvfuld sunde fine hvalpe kan man vel næppe ønske sig.

Vi havde tre fine dage i Sverige. Gæstfrit modtaget og beværtet af Florence og Rune, Daddys ejere. De har selv 4 uger gamle hvalpe lige i øjeblikket. Daddys første kuld - og de var FINE ! Og rigtigt søde og krammeklare, så der var jeg jo næsten ikke til at rive fra.

Jeg blev tilbudt at bo hos Florence og Rune, men takkede nej, da jeg mente at det ville være synd for moderen til deres hvalpe at rykke ind med en fremmed tæve, så længe hvalpene er så små. Jeg boede i stedet på hotel, hvor jeg havde verdens mindste værelse. Se beviset her til højre, hvor Titania ligger i sengen og længes efter, at vi igen skal ud til Sugardaddy. For det skal hun have: Normalt er alt hvad Titania er involveret i, noget der ret hurtigt bliver besværligt. Men parres - det ville hun !!

Ellers nød jeg bare et par afslappende dage, hvor tiden gik med shopping - ALT er billigt i Sverige efter at den svenske krone er faldet til 0,66 øre.

På vej hjem med færgen endte vi med at sidde midt i en skoleklasse med 23 stk 11-12 årige drenge. Ret støjende - og jeg nåede hurtigt den konklussion at skolelærere får alt for lidt i løn. De skulle have en medalje. Men ungerne var søde og de klappede og kælede med Titania, som gengældte med masser af slikken i ansigt og ører, hvilket de bare syntes var sjovt og helt i orden.

Jeg kørte jo en del for at nå frem, så her er lige et par indtryk fra vores naboland. Jeg bliver jo imponeret, når jeg ser alle de fine klipper langs med vejen. Det har vi alligevel ikke i Vejle, som jeg ellers betragter som verdens navle.....

 

 
Februar 2009

Vi nåede vores mål inden Titania skal blive mor:
Midt i februar blev hun International Champion, da hun vandt sit sidste CACIB ved at blive BIR (Bedst i racen) og derefter BIG3 (3. bedste af gruppe 6 hundene) i Fredericia. Hendes bror Target blev BIM (Bedst i modsat køn)

14 dage efter var vi sammen med Mette og Target til udstilling i Groningen i Holland for at se, om vi dog ikke snart kunne komme i nærheden af vores sidste hollandske certifikat. Men nej - ingenting til os. Men vi havde en vældig hyggelig tur, hvor vi boede på et dejligt hotel med egen indgang til gæster med hund. Titania og Gilbert udviklede dog en uheldig vane med at stikke næsen lige i vejret og hyle som ulve, så snart jeg efterlod dem i værelset, så de måtte sidde i bilen i stedet, når vi var nede og spise. Nye kælenavne: Mors lille ulveunge (Gilbert) og Store Stygge Ulv (Titania).....

Var pinlig da Gilbert under udstillingen ikke ville tisse ude på den indhegnede meget meget lille plads, der var afsat til formålet. Stod med Gilbert på armen i fuld dalmatinerantræk med swarowsky krystaller på kraven (Gilbert altså) og lavde en scene, hvor jeg truede med at lade ham tisse i forhallen, hvis de ikke lod mig gå udenfor med ham. I Holland bliver man nemlig låst inde, og må først forlade udstillingen, når det hele er slut. Men Gilbert var kun gæstehund, og som sådan plejer de at må komme og gå. Fik som den eneste lov at gå udenfor med min hund og komme ind igen. Og mig der normalt hader at vække opmærksomhed.


Sådan ser en international champion ud Og sådan ser Gilbert ud i fuld dalmatinerantræk................

Nyheder

2011

2010

2009

2008