Kennel Lots Of Spots
Opdræt af dalmatinerhunde til udstilling og til familiehunde

Nyheder 2010

28. december 2010

En af de små hvalpe - Lille Bruce - har været en tur til dyrlæge.
Titania den klodsmajor havde trådt på ham og lavet to nydelige huller i ryggen på ham med sine kløer.
Da Titania blev ved med at slikke i sårene, gik der infektion i dem og de bredte sig, og til sidst var sårområdet lige så stort som en to-krone. Og det er altså meget, når man kun er en uge gammel.
Men nu ser det ud som om, vi har fået styr på det.
bruce

23. december 2010

Jeg har fået mit webcam op at køre.
Man kan nu følge hvalpene live på dette link: http://www.ustream.tv/channel/kennel-lots-of-spots-hvalpe

22. december 2010

Titania har født ! Helt almindelig fødsel uden kejsersnit - og hele 2 dage før juleaften. Alle de bekymringer man kunne have sparet.......
Den 22. om formiddagen kl. 09.20 kom den første hvalp. Og så gik det ellers slag i slag resten af dagen.
Hele 12 hvalpe gemte hun på. To var dog dødfødte. Den ene meget lille og den anden var simpelthen for længe undervejs, men ellers stor og fin.
Det var en hård og lang fødsel for Titania og hun var totalt udmattet, da hun skulle føde den sidste. Så der måtte masseres og trækkes en del, før den endelig blev født. Den var 3,5 time undervejs, men nærmest som et mirakel overlevede den den hårde medfart.
Så nu ligger Titania med 10 hvalpe. 3 brune tæver, 3 sorte hanner og 4 brune hanner.
alle

December 2010

Vil begynde at lege lidt med noget webcam. Det er planen at jeg vil lave et puppy-cam, som skal vise hvalpene på U-Stream live.
Min tekniske kunnen kan ligge på et meget lille sted, så jeg har allieret mig med Erna og Luc, som p.t. har puppy-cam på deres hvalpe i Holland. Og i modsætning til så mange andre webcams, så ser deres ud til at virke hele tiden.
Synes det kunne være spændende, hvis hvalpekøbere og andre interesserede kan følge hvalpene hele tiden.

 

December 2010

Hundene synes det er rigtigt koldt udendøre, så det var meget velkomment, da brændeovnen endelig blev taget i brug.
Pludselig var man så alene i sofaen. Da jeg så kiggede hen på brændeovnen, sad både Gilbert, Boris og Miss Daisy og hyggede sig i varmen.
Det her vintervejr er altså ikke noget for en kinesisk hårløs, skulle jeg hilse og sige fra Gilbert. Det er en ren ynk, når han bliver tvunget ud i sneen for at tisse. Så brændeovnen blev budt velkommen.

braendeovn

 

3. december 2010

Titania har nu kun 3 uger tilbage af drægtigheden. Hun har taget 6,5 kg på og er ved at være rigtig stor.
Hun har sat tempoet gevaldigt ned og bruger mest af alt sin tid på at sove. Der er ikke meget leg i hende mere, synes Gilbert. Men så er det jo godt at gode gamle Boris ind i mellem overgiver sig og leger lidt med ham.
Herunder et billede af Tykke Titten:

tykketitten

23. oktober 2010

Så har Titania endelig været i Sverige og er blevet parret med Zacco (Bell-A-Mir's Elegant Envoy).
Med vanlig akuratesse fra Titanias side, kan vi jo straks se problemerne hobe sig op i horisonten. Hun skal nemlig føde 24. eller 25 december ! En ting er, at juleaften bliver ødelagt - noget andet er, at hun sidst var nødt til at få kejsersnit. Og hvis hun har tænkt sig denne luksus igen, så kan det måske være et problem, at man ringer lige midt i juleanden.....

Jeg ser meget frem til disse hvalpe, da Titten og Zacco ser ud til at være et perfect match.
Begge hunde er højt præmierede udstillingshunde, så lur mig om der ikke skulle gemme sig en udstillingsstjerne eller to i kuldet.
Men også temperamentmæssigt skulle der gerne komme nogle rolige og kloge hvalpe.

Jeg håber at finde gode familier til alle hvalpe, så er du interesseret i at høre mere, så tøv ikke med at kontakte mig.
Hvalpene sælges også som familiehunde uden udstillingskrav.


25.-27 juni 2010

Verdensudstilling i Herning. Noget vi havde glædet os til rigtigt længe.
Hvordan det gik, står lidt hen i det uvisse, for man fik ingen kritikker. Men Titania fik på trods af hængevom og slukøret udseende Excellent, så det kan vi vist kun være tilfredse med.
Boris havde en skøn dag i Herning. Jeg havde tilmeldt ham Veteranklassen, og han blev udstillet for første gang i årevis. Skulle han selv have bestemt, så var han vist blevet Verdensvinder. Det gik hen over hovedet på ham, at det ikke var tilfældet, så han hilste og smilede til alt og alle og førte sig frem som en glad unghund. Det var skønt at se ham sådan, men han er i det hele taget lidt en lalleglad simpel sjæl, så det var egentlig ikke overraskende. Han fik også Excellent.

Den første dag på udstillingen i Middelfart fik Titania igen Excellent, men også en kritik, hvor dommeren bemærkede hendes lidt slappe underlinie. Det er jo ikke nemt at være dame med fint optrukken underlinie, når man inde i sit hoved tror, at man bærer på en masse hvalpe.......
På dag to valgte jeg at lade være med at udstille hende. Og Boris blev kun vist i Herning til Verdensudstillingen. Fint skulle det være !


Juni 2010

Efter endnu et besøg hos dyrlægen fordi Titania blev ved at have udflåd, må vi nu nok konstatere, at hvalpene er væk. Det samme er min smukke udstillingshund ! Efter 2 skud hormonbehandlinger ser hendes pels rigtig træls ud. Og nogen glemte i farten at fortælle Titania, at parringen ikke vil resultere i hvalpe, så hun lagde sig voldsomt ud.31. maj 2010

Af sted til dyrlægen for at få spændingen udløst. Føst mener dyrlægen at jeg kommer alt for tidlig, og at hun ikke vil kunne sige noget 100% endnu. Men vi bliver enige om at scanne. Det næste jeg hører er: "Ih du godeste -der er mange !"
Så er det bare jeg spørger: Hvorfor tage blodprøve (som siger vent 4 dage), når hundene ved bedst selv. Hun blev parret samme aften og blev vodsomt gravid......
Men nu er hun blevet sprøjtet, og alle hvalpeplaner er udskudt. Er jeg træt af det ? JA !


9. maj 2010

Nå, så blev jeg da færdig med at tænke over om Titania skulle parres eller ej. Det lille problem klarede Boris da lige !! Nu har jeg haft hanhund og tæve sammen i 15 år uden nogen problemer. Så laver man aftale i Sverige med fin hanhund, får taget blodprøver hos dyrlægen, får at vide at tæven ikke bliver klar til parring før om 3-4 dage. Holder dog selvfølgelig stadig Titania og Boris adskilt. Lige indtil Titania beslutter, at NU skal det være ! Hun åbner i et meget kort ubevogtet øjeblik døren ud til haven og stormer ud til Boris, som ikke betænker sig mange øjeblikke.
Jeg stormer råbende ud til dem, men 3 meter før jeg når dem - ja, da er det bare for sent.
Da Boris har en kedelig rekord mht. døve hvalpe, så skal han absolut ikke være far, så det var virkelig en katastrofe.
Der var ikke andet at gøre end at ringe til Sverige og - meget flov - sige, at parringen nok lige var udsat til næste løbetid.
Nu må jeg så vente i 3 uger, til Titania kan scannes. Hvis der er hvalpe, så skal de væk.5. maj 2010

I dag er det Humle (Pokerface) og Marcos 1 års fødselsdag.
(Og min ! Jeg fik dem jo i fødselsdagsgave, så deres fødselsdag glemmer jeg aldrig)
STORT til lykke til dem !
Iflg. beretningerne fra de stolte ejere, så er de nu vokset op til at være prægtige unghunde - glade og venlige. Så dem er vi meget stolte af her i huset.

marco   humle
Marco - her 10 mdr. gammel   Og Humle i en stille stund30. april 2010

Titania er i løbetid. Det sætter nogle tanker i gang: Skal parre - skal ikke - skal - skal ikke. Mere herom, når jeg har besluttet mig.
Under alle omstændigheder bryder ragnarok løs herhjemme om 4-5 dage. Titania og jeg har indtil nu holdt tæt med hemmeligheden, så det er ikke gået op for hverken Boris eller Gilbert, at hun er ved at være lækker. Men der er nok grænser for, hvor længe vi kan holde det hemmeligt.........April 2010

Jeg fandt et gammelt avisudklip i mine gemmer. Det er nok ca. 20 år gammelt, for jeg har klippet det ud i anledning af min første dalmatiner Samson, som for at sige det mildt ikke var så dygtig til at være alene hjemme. Vil lige dele det med jer. Jeg sender samtidig en lille taksigelse af sted, over at jeg pt. er indehaver af ikke mindre end 3 hunde, som alle kan være alene hjemme uden problemer.
freddieForår 2010

Så langt det største der er sket mht. hundene denne vinter er at Titania i agility ENDELIG har lært at løbe slalom ! Det har taget 3 år for hende at fatte det. Hun har slidt 3 agilitytrænere op undervejs. Og startet ny indlæringsmetode mange gange. Til sidst - lige pludselig - var det lige som om hun endelig fattede det. Godt nok kun med 4 pinde, men det var STORT. Og efter yderligere nogle træningstimer kom den helt store dag, hvor Titania frit, frejdigt og fejlfrit kunne løbe 12 slalompinde. Alle træningskammerater stoppede og klappede. De vidste at dette var noget, der havde kostet rigtig mange timer. Og måske vidste de også, at kunne Titania lære det, så var der nu håb for alle.........
Næste gang til træning medbragte Titania og jeg dalmatinersmåkager til alle


  cookies  


Herunder nogle billeder fra agility. Først naturligvis SLALOM !

ag   ag2
ag3   ag4

Vinter 2010


Det blev jo en snevinter vi sent vil glemme. Det blev bare ved og ved.
Tiania og Boris var helt godt tilfredse og løb og legede så sneen næsten smeltede i haven

vinter   vinter1

Boris og Titten i den godt nedtrampede sne efter en heftig legetur.

  Boris betragter sit kongedømme.
Tag ikke fejl af det. Boris er stille og rolig og affinder sig næsten i for meget fra både Titten og Gilbert. Men når det kommer til stykket, så er det ham der bestemmer.

Så er der lille Gilbert. Snevejr og kulde er ikke lige ham. Jeg tror han har gemt denne vinter samme sted i sin hjerne, hvor han gemte turen til hundesvømmehallen: Et sted, hvor det aldrig behøver at blive fundet frem igen !!
Her står han og kryber sammen helt inde ved væggen og kigger på de to store hundes leg. Han ville frygtelig gerne være med, men ud i al den sne - det kom han ikke.

  gilbert  
Nyheder

2011

2010

2009

2008